Ryhmät

Kaikissa Tykkimäen sirkuskoulun ryhmissä tutustutaan sirkuksen päälajeihin: akrobatiaan, jongleeraukseen, tasapainotteluun ja ilma-akrobatiaan. Sirkus on hauska sekoitus liikuntaa ja luovuutta ja on oivallinen tapa harjoitella kehon koordinaatiota, tasapainoa sekä pitkäjänteisyyttä. Tunneilla päästään harjoittelemaan ryhmässä toimimista sekä itsensä voittamista kun jännittävämmätkin temput alkavat ahkeran harjoittelemisen tuloksena luonnistua.

Leikki kuuluu sirkukseen ja sisältyy kaikkien ryhmien harjoitteluun.

Alkeis I (5-6-vuotiaat)

Harjoitukset sunnuntaisin klo.13.00-13.45 Tornionmäen koulun liikuntasalissa. 

Tutustutaan erilaisiin sirkusvälineisiin ja keskitytään harjoittelemaan kehonhallintaa ja akrobatian alkeita leikkien ja turvallisesti.

Tämä ryhmä sopii myös mainiosti niille, jotka ovat aiemmin harrastaneet perhesirkusryhmissämme ja ovat nyt valmiita jatkamaan sirkustelua itsenäisesti ilman vanhempaa.

Ohjaaja: Hanna Laiho

Alkeis II (7-8-vuotiaat)

Harjoitukset sunnuntaisin klo.14.00-15.00 Tornionmäen koulun liikuntasalissa.

Kokeillaan yhdessä erilaisia sirkusvälineitä ja harjoitellaan akrobatian alkeita. Harjoitellaan yhteistyötä pariakrobatian ja ihmispyramidien kautta.

Ohjaaja: Hanna Laiho

Jatkoryhmä (yli 8-vuotiaat jo aiemmin lajia harrastaneet)

Tällä hetkellä myös aloittavat yli 9-vuotiaat ovat tervetulleita tähän ryhmään.

Harjoitukset tiistaisin klo. 18.00-20.00 ja sunnuntaisin klo.14.00-15.00 Tornionmäen koulun liikuntasalissa.

Jatkoryhmässä innokkaat sirkustaiteilijat pääsevät harjoittelemaan jo useamman tunnin viikossa. 

Jatkoryhmän harjoituksissa aloitamme myös esiintymisen ja esityksen rakentamisen harjoittelun. Mahdolliset sirkuskoululta tilatut esiintymiset tehdään jatkoryhmäläisten kanssa. Esityksiin osallistuminen edellyttää aktiivista harjoituksiin osallistumista. Esiintyminen on vapaaehtoista, eikä ole edellytys jatkoryhmään kuulumiseen.

Ohjaaja: Hanna Laiho

Perhesirkus (alle 5-vuotiaat oman aikuisen kanssa)

Harjoitukset tiistaisin klo 17.00-17.45 Tornionmäen koulun liikuntasalissa.

Perhesirkukseen voi osallistua koko perheen voimin tai perheen eri kokoonpanoilla. Vanhemman ja lapsen yhteisessä sirkusharrastuksessa temppuillaan sekä kokeillaan eri sirkuslajeja leikin varjolla ja musiikin säestyksellä. Sirkustellessa kehittyy kehonhallinta, tasapainoaisti sekä ennen kaikkea lapsen ja vanhemman välinen vuorovaikutus. Perhesirkuksessa edetään lasten ehdoilla. Aikuisella on tunnin aikana vastuu oman lapsensa osallistumisesta ja ohjauksesta. Aikuinen voi olla esim. lapsen vanhempi, kummi, isomummo tai vaikka naapuri!

Ohjaaja: Emmi-Riika Seppälä